2017-07-25 14:39:13• hírek • Szatmar.ro

Szűzanya jelenések helyszíneire utaznak

Lourdes, Santiago de Compostella és Fatima is szerepel a Püspökség által, szeptember 26. és október 8-a között megszervezésre kerülő zarándokút célállomásai között.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség idei utolsó zarándoklatát többek között az ismert Mária jelenések helyszíneire szervezi. Szeptember 26-i indulással Budapest - Ljubljana - Velence - Padova útvonalon jutnak már az első napon Piacenza-ba, ottalvás után a Genova - San Remo - Monaco - Cannes útvonalon Avignon-ba.

A harmadik napon érkeznek meg Lourdes-ba, ahol a Szűzanya 1858. február 11-én, a Massabielle-barlangban megjelent a tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak. Július 16-áig összesen tizennyolc alkalommal jelent meg, bűnbánatot és engesztelést kérve. Február 25-én felszólította Bernadette-et, fakasszon forrást a barlang meghatározott pontján, igyon belőle és mosdjon meg benne. Azóta, a jelenés helyén a sok csodálatos gyógyulás igazolta Mária Istentől kapott hatalmát. Lourdes világhírű zarándokhely lett, ahova milliók zarándokolnak el engesztelni és gyógyulásért vagy megnyugvásért imádkozni. A megmagyarázhatatlan gyógyulások száma sok ezer, ebből hatvankilencet ismer el az egyház csodás gyógyulásnak. A lelki gyógyulások száma felmérhetetlen.

A zarándokok megismerkednek a kegyhellyel, megtekintik a jelenések barlangját, a földalatti bazilikát, a Rózsafüzér bazilikát, a kriptát, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikáját (, a Szent Bernadett templomot, valamint részt vesznek a kegyhely esti programjain, a fáklyás körmeneten, a betegek körmenetén. Másnap is Lourdes-ban tartózkodnak, csak az ötödik napon utaznak Santiago de Compostellába, ahol felkeresik a székesegyházat, Szent Jakab apostol sírját, de estére már Fatimában lesznek.

A fatimai jelenések századik évfordulóján különleges élményt nyújthat a kegyhelyen való részvétel - száz éve, 1917. május 13-án három pásztorgyermeknek jelent meg a Szűzanya, október 13-ig pedig összesen hatszor. A zarándokok részt vesznek a kegyhely programjain, felkeresik a látnok gyermekek egykori sírját.

A továbbiakban elzarándokolnak Szent Antal szülővárosába, Lisszabonba. A Tejo-folyót átívelő hosszú hídon átkelve a 110 méter magas Krisztus Király szoborhoz kirándulnak, de felkeresik a Belém-tornyot is. A kilencedik napon Avila-ba utaznak, Nagy Szent Teréz városába, másnap Madridba és Zaragoza-ba. A tizenegyedik napon Barcelona-ba, a katalán fővárosba is eljutnak - ahol többek között a Sagrada Familia székesegyházat is megtekintik, s csak azt követően, a tizenkettedik napon veszik az irányt hazafelé, Perpignan - Aix-en-Provence - Nizza - Savona - Verona útvonalon. A Padova-környéki szálláson való megalvást követően Ljubljana és Budapest útba-ejtésével érnek haza Szatmárnémetibe, a tizenharmadik napon.

A zarándoklatra jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, Mekker Enikőnél lehet személyesen, érdeklődni pedig a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444 telefonszámok valamelyikén. A zarándokút részletes leírását találják a szatmariegyhazmegye.ro oldalon, a zarándoklatok link alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: